Over ons


Onze missie

Het bevorderen van geluk, zowel op individueel als op collectief niveau.

Graag nodigen wij je uit voor de lancering van ‘Flow in je werk’: de ambitieuze missie van sociaal psycholoog Michiel Hobbelt en econoom Klaas-Jan Reincke om in 2020 ten minste 10.000 mensen aan nieuwe flow-ervaringen te helpen. Hoe? Door praktijkgerichte trainingen die ook écht werken! We starten de missie met de lancering van het gelijknamige boek Flow in je werk op 25 april. Help je mee? Meer info: Klik hier

Ons team

Klanten over ons:

Voor de week van de loopbaan was ik op zoek naar een workshop over werkgeluk. In Michiel heb ik daar de juiste partner in gevonden. Vanaf de kennismaking, voorbereiding, uitvoering en evaluatie was het plezierig samenwerken. Michiel is in staat om snel een gevoel van veiligheid te creëren in zijn workshop waardoor collega's open zijn over hun gevoel en ervaringen. Hij is een echte geluksexpert en in staat om snel inzicht en uitleg te geven over de theorie en die vervolgens te koppelen aan interactieve werkvormen.

Yvonne Heemskerk - Senior adviseur opleidingen SBB academie (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven)


Michiel heeft ons meegenomen in de wereld van ons werkgeluk. Stress, te weinig keuzes maken, lunchen achter de pc en afwisselen tussen paniek en verveling waren indicaties dat we het wellicht slimmer konden doen. Aan de hand van theorieën achter geluk en praktische voorbeelden die laagdrempelig bijdragen aan geluk werden we geïnspireerd om het voortaan anders te doen. Een aanrader!

Rick Barten - Beleidsadviseur Politie Nederland


Ik heb een aantal keren met Michiel samengewerkt. Hij is uitstekend op de hoogte van 'the science of happiness', op een aangename manier recht voor zijn raap, weet goed zin van onzin te scheiden op zijn vakgebied en in staat om mensen via een lezing of workshop te boeien. Al met al: een open, kritisch, energiek en enthousiast persoon en dito professional.

Lars Moratis - Professor Antwerp Management School & NHTV


Als interim-manager wissel ik regelmatig van organisatie binnen de non profit. Michiel drie keer ingezet: twee keer voor een Werkgeluk-workshop en een keer voor de Cup of Flow; een combinatie van de Werkgeluk-workshop en een training om meer zicht te krijgen op ieders progressie en productiviteit. De inzet van Michiel heeft de organisaties en mijzelf veel gebracht. Ik beschouw zijn inzet als een persoonlijke training, waarbij iedere deelnemers op maat meer mogelijkheden ontdekt om zichzelf te managen inclusief de eigen werkbeleving en "je prettig voelen op het werk". Bij de laatste training zag ik trouwens verschillende goede ervaringen om me heen. Een van de deelnemers, die door de training 'ineens' haar eigen werkdruk wist te managen, zei me na de training: "Ellen, ik weet collega's buiten de afdeling die ik deze training zó gun, nadat het mij zoveel gebracht heeft!

Ellen van Schaik - Interim manager in de zorg bij Excellent Interim Management


We hebben als Parktheater de Werkgelukindex via jullie organisatie laten uitvoeren en zijn zeer verrast en ook zeer blij met de uitkomsten die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen. De cijfers qua werkgeluk voor het Parktheater als geheel, maar ook als afdeling apart, zijn cijfers waar we heel trots op kunnen en mogen zijn. Voor onze organisatie is dit zeer zeker bruikbaar om aan bepaalde punten/zaken te gaan werken om het cijfer nog hoger te krijgen dan we nu al hebben gescoord. We zullen deze rapportage dan ook als leidraad gebruiken om deze per afdeling te bespreken en hier ook vervolg aan te geven.

Michiel nogmaals dank, ook voor de goed verzorgde presentatie over de uitkomsten.

Antonio Philips - Parktheater Eindhoven


Michiel heeft bij Sustainable Talent een expert workshop gegeven over Duurzaam Geluk. Op inspirerende wijze, met elan en energie en humor, geeft hij oefeningen voor zowel werknemers als werkgevers hoe de geluksbeleving op de werkvloer vergroot kan worden, en daarmee de productiviteit. Eén van de voornaamste sleutels is o.a. werken aan maatschappelijke bijdrage, werken aan duurzaamheid dus.

Annick Schmeddes - Owner Sustainable Talent


In het kader van onze interne Summer School heeft Michiel ons meegenomen in het rijk van wat duurzaam geluk kan zijn. Hij reikte praktische handvatten aan om mee aan de slag te gaan. Een vriendelijke persoonlijkheid die samen met de groep verder zoekt naar antwoorden en mogelijkheden.

Mariska Joustra - Forbo Flooring Systems


Michiel is een enthousiaste workshop begeleider met een originele insteek om over duurzaamheid in gesprek te raken. Geluk centraal stellen in je leven leidt al heel snel tot duurzaam gedrag is zijn centrale boodschap en hij is in staat je mee te nemen naar een vrolijke insluitende wereld als alternatief voor onze huidige sombere uitsluitende wereld. Van harte aanbevolen!

Jaco Appelman - Universiteit Utrecht


Een greep uit onze klanten: